Sayfalar

4.25.2011

Çileğin Kilosu Kadar Etmezsiniz !

Çileğin Kilosu Kadar Etmezsiniz !

Feride, armut sapından oluşan çilek görünümlü eskitme zihniyete bakıyordu. Akıllarıyla taş düşüren bu kafaların iş yerlerinde çalışıp her dakika örtü ezikliğine bürünmektense evlerinde reçel yapıp günlerini şekerlendiren kızların onurlarını alkışlıyordu. İş başvuru formlarında bile ÇİLEK ÇÜRÜĞÜ LAİKLİK dayatmalarını gören Feride, armudun asaletini tercih edercesine restini çekiyordu. Bu örtülü kızları müşteri olarak da kabul etmediğiniz zaman dürüst sayılırsınız sayın çilekçi efendiler

Atatürkçülüğü ticarete yansıtarak çağdaş tüccar zekânızın yeterince keskin olmadığını, Fatih’e aktarmalı olarak gönderdiğiniz örtülülerin çıkmayan seslerinden güç alarak ispat etmeye çalışıyorsunuz. Yazık! Burada din başvuru formu yok, iş başvuru formu var dolayısıyla siyasi yalakalığınız bir forma cevap olabilecek nitelikte değil aksine rüküşlükte. ÇİLEK TESETTÜR olsaydınız cevabınız da farklı olmayacaktı diyordu Feride. Ticari ahlakın kökleri de sizin kurumsallaştığınızı zannettiğiniz mülklerinizin bahçesinde değil. Sonradan görme bir üslupla ezmeye çalıştığınız örtünün kökleri de zaten sizin bahçenizin verimsiz toprağına muhtaç değil. Sizden iş dilenen örtülü kızlar da zaten bizden değildir.

Din üzerinden ticaret yapmakla Atatürkçülük üzerinden ticaret yapmanın farksızlığını medyaya yansıyan hatta ucubelikte kas yapmış cevabınızla gördük teşekkürler. Siz çileğinizi toplayıp laik teraslarda kurutmaya devam edin başörtüsü toplamak haddinize değil! Bizden gibi görünüp hurma paketleyen İslamcı muhafazakâr kurumlar da bu cevabı gördükten sonra ölçüleri bir, mankenlik evrimini tamamlamış sarı ve kıtlama elemanları çalıştırmaya devam etsinler.

Kompleksli kurumlarınız bir kızın hangi cevapla susturulmaya çalışılmasına mâl oluyor bir görün! Sahip çıkmadığınız örtülü kızların çilek gibi ezilmesine müsaade eden paralı zihniyetinizin basitliğini uzaktan izleyin. Muhafazakar kurummuş.(!) Siz hurmalarınızın içine KIL DÜŞMESİN diye bone taktıran zihniyetin liderliğini yapıyorsunuz.

Ne hurmacılar döküldükleri ağacın asaletini taşıyabildi
Ne de çilekçiler ederleri kadar dik durmayı başarabildi.
Arada kalan bu kızlara Allahın adaleti armağan olsun.

Esra Elönü - Feride'nin Günlüğü'nden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder